Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μια "κρυμμένη" αυλή στο Μεταξουργείο!!!
Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φαίνεται ότι τα Σαββατοκύριακα περνάνε καλά! Από τον Οκτώβριο έως το Μάιο κάθε Σάββατο πραγματοποιείται ψυχαγωγικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με τα εκθέματα του μουσείου, εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια και διάφορες άλλες παιδαγωγικές δραστηριότητες που προσφέρουν πλήθος ερεθισμάτων και γνώσεων στους μικρούς μας φίλους.


Το Πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκίνησε το 1986 με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Σοφίας Γιαλουράκη και συνεχίζει να λειτουργεί με τεράστια επιτυχία μέχρι σήμερα. Το καλοκαίρι του 2006 η Σοφία Γιαλουράκη αποσύρθηκε μετά από μια εικοσαετία διαρκούς δημιουργικής επαφής με τα παιδιά και το έργο της συνεχίζουν νέοι συνεργάτες.ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2011-2012
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 1 & 2 /10/2011


Από το Μεταξουργείο στο Μέγαρο Σταθάτου …

Μια παράξενη διαδρομή ιστορίας και δημιουργικότητας

Τα Παιδικά Προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχονται τη νέα χρονιά με ένα διήμερο πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων στην πόλη. Χμ ενδιαφέρον! γιατί για πρώτη φορά, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου 2011 γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν έναν περίπατο με δυο "σταθμούς": 
• Στο Μεταξουργείο: τη γειτονιά που αναπτύχθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα 
γύρω από  το εργοστάσιο μεταξουργίας, και
• Στο Μέγαρο Σταθάτου: μια νεοκλασική οικία  στο κέντρο της Αθήνας, σήμερα πτέρυγα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης


Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 τα παιδικά εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ‘μετακομίζουν’ για μια ημέρα στο Info Point του ReMap3 στην περιοχή του Μεταξουργείου. Οι δημιουργικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην οικία Κώνστα, στην οδό Γιατράκου, έχουν στόχο να γνωρίσουν στα παιδιά και στους γονείς μια γειτονιά που διαμορφώθηκε   για να καλύψει τις ανάγκες κατοικίας και εργασίας που προέκυψαν την εποχή που η Αθήνα αναπτυσσόταν. Στην περιοχή αυτή λειτουργούσαν πολλά εργαστήρια επεξεργασίας σιδήρου, αμαξοποιεία, ξυλουργεία, τυπογραφεία, καθώς  και το εργοστάσιο μεταξουργίας. Στην αυλή του σπιτιού μνήμες από τη ζωή της γειτονιάς θα ζωντανέψουν μέσα από εργαστήρια ζωγραφικής, κολλάζ, κουκλοθέατρο και αφηγήσεις.


Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 τα προγράμματα επιστρέφουν στο Μουσείο, στο νεοκλασικό κτήριο του Μεγάρου Σταθάτου. Το θέμα της ημέρας θα είναι ‘Η καθημερινή ζωή σε μια νεοκλασική οικία του 19ου αιώνα’. Παιδιά και γονείς θα γνωρίσουν το Μέγαρο Σταθάτου, έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ και θα περιηγηθούν στους χώρους του αναζητώντας και ανακαλύπτοντας στα δωμάτια αλλά και στην εξωτερική όψη τα χαρακτηριστικά του νεοκλασικού σπιτιού. Επίσης, μέσα από μικρής διάρκειας εργαστήρια θα συναντήσουν τους υπεύθυνους των εργαστηρίων και θα πάρουν μια ‘γεύση’ από τις δραστηριότητες της χρονιάς.


Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011, 12.30 – 16.00
Info Point του ReMap3
Οικία Κώνστα, οδός Γιατράκου, Μεταξουργείο

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, 12.00 – 16.00
Μέγαρο Σταθάτου
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις δραστηριότητες
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Τ: 210 7294220 (10.00-13.00)

Και στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου